Kırklareli Babaeski'de entegre biyogaz ve gübre üretimi
Seleda Biyogaz, “sıfır atık” vizyonu ile Türk enerji ve gübre sektörüne yatırım yapmak üzere 2017 yılında Kırklareli Babaeski ilçesinde 4.268 MW’lık 200.000 m2’lik alanda, Avrupa’nın en büyük entegre biyogaz gübre üretim tesisi olarak hayat bulmuş ve faaliyete geçmiştir.
Hochreiter Biyogaz olarak biyogaz tesisinin, kompost ve arıtma tesisinin kurulumunda hizmet verdik. Seleda Biyogaz Tesisinin en önemli özelliği, tesis çevresine ki organik atıkların enerjiye dönüştürülmesi ve bu enerjinin bir kısmının kompost, gübre üretim ve arıtma tesisinde kullanılmasıdır. Entegre tesisin çıktısı aynı proje kapsamında kurulan gübre üretim tesisinde işlenerek paketli organamineral gübre olarak satışa sunulmaktadır.
Çevre dostu enerji ve gübre üretim merkezi
Babaeski, Kırklareli'nde Seleda Biyogaz Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından hayata geçirilen 4.3 MW'lik biyogaz enerji tesisi, çevreye dost bir enerji üretim merkezi olarak öne çıkıyor. Bu tesis, hayvansal atıklar ve taze bitkisel materyalleri kullanarak yenilenebilir enerjiye dönüştürüyor ve yılda önemli miktarda elektrik ve ısı enerjisi üretimi gerçekleştirecek. Ayrıca, katı ve sıvı gübre üretimiyle tarım sektörüne de katkıda bulunacak. 40 milyon liralık bu yatırım, hem enerji hem de tarım alanında sürdürülebilirliği destekleyen bir adım olarak dikkat çekiyor.
Comentarios